Om mig

Evangelisation genom konst, hantverk, litteratur och sociala medier

Marie Ek Lipanovska

Konstnärssjäl i Kristi kropp

 

Vem kan bättre vara ett vittne för Gud än den som växte upp i både andlig och ekonomisk fattigdom, med en alkoholiserad pappa? En barndom som präglat mig till den jag är idag. Just fattigdomen har varit drivkraften som lett mig fram till Gud, hans kärlek och rikedom. Till en vardag som för många skulle te sig helt främmande. 

Jag lever ut min kristna tro. Det är Gud som ger mig liv, mening och mål i tillvaron. Jag brinner för kärleken som kommer från Gud.

 

Allt hade jag; make, barn, hus och pengar på banken, men jag var inte lycklig. Själen var sjuk, den var döende. 

I december 2007 bröt jag upp från äktenskapet och började vandra bort från den värdsliga själsligen utarmande tillvaron. I december 2010 sålde jag min exklusiva bostad för att kunna leva för Gud. Den 12 december 2013 klev jag hemlös och skuldsatt in i Svenska kyrkan, och stannade kvar. Påsken 2014 flyttade jag in i mitt hem på landet. Den 18 maj 2014 drabbades jag av Guds kärlek till hans son. När jag ingenting förmådde verkade den helige Anden desto mer genom mig. Människor tillfrisknade, började vandra mot Gud, mötte Jesus och klev in i kyrkan.

Vägen är smal, så tunn att det är som balansera på en lina. Men hem leder den. Hem till Guds kärlek och en obegriplig barmhärtighet.

Den 19 januari 1999 mötte jag ängeln Gabriel och fick en glimt av ljuset och den villkorslösa kärleken i himmelen. Den föreningen har varit målet. Det ljuset har visat mig vägen. Det mötet har burit hoppet åt mig när min tillvaro rämnat okontrollerat.

Idag kan jag se att Gud formade mig redan i moderlivet för den mänskligt omöjliga kallelse jag har. Sedan jag var ett litet barn har jag varit seende och vaken, medveten om en Guds verklighet, utan att förstå att det var just så. Jag har levt med andras förnekelse av kärleken och det onda i och utanför sig själv, utan att veta hur jag ska hantera den bortvändheten som därmed osynliggjort mig, det heliga jag längtat efter och sanningen som uppenbarats för mig. 

Men Gud såg och hade en plan för mig som hans dotter. Den lever jag nu efter. I något så omodernt som ett försök till lydnad efter Guds vilja. Därför kan jag göra sådant jag egentligen inte lärt mig. För att Gud gör det i mig, åt mig och genom mig. Jag skapar ihop med Skaparen.

© 2019 by Marie Ek Lipanovska

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now