top of page
Liv, tavla av Marie Ek Lipanovska
IMG_1064.jpeg

Marie Ek Lipanovska

Författare, illustratör och konstnär

Mobil

0703 624260

Email:

Address:

Malmö, Sverige

Född:

1968

Lite om mig

Alla människor har en historia. Bortom våra yrkesroller finns en människa och ett liv vi kanske sällan visar upp för varandra. De flesta som känner mig anser att jag har stor självkännedom och en unik förmåga att sätta ord på den osynliga dimensionen av livet. Med mina illustrationer och tavlor kan jag skapa bilder av den andliga verklighet som är så naturlig för mig att vistas i. Bibeln har jag som min stora inspirationskälla i allt mitt skapande.

Jag är mamma till tre vuxna barn och mormor till två småkillar. De betyder väldigt mycket, men de är inte allt för mig. Det vuxna livet som kvinna - med arbete, egna intressen och intim kärlek är viktigt det med. Jag dansar bugg, går i kyrkan och har blivit bra på att laga mat de senaste åren. Miljö, återvinning och second hand ligger mig varmt om hjärtat. Och jag tycker mycket om trädgårdsarbete och frisk lantluft. 

Jag har en konstnärssjäl och en entreprenörsanda. Behovet av att få växa, prova nya saker och utvecklas är stort hos mig. I hela mitt liv har jag arbetat med människor, i många olika former. Alla detaljer finns i mitt CV. Välkommen att läsa det om du vill. Där hittar du också utbildningar och kurser jag gått. 

I 25 år har jag arbetat som journalist. Nästan lika länge har jag ägnat mig åt att meditera. Det har utvecklat ett djupt och intensivt lyssnade hos mig som sker med kropp, hjärta och sinne. 

Jag känner idag en verklig kärlek för mig själv och det som är mitt liv. Den kärleken har växt fram i närvaron av Jesus. I mötet med min egen historia har en djup ömhet för livet och en medkänsla utvecklats.

Varma hälsningar,

Marie

bottom of page