top of page

Himmelrik

En av Andens frukter är självbehärskning. Jag anar en knopp på min gren i Livets träd. Självbehärskning känns som en förädling av tålamod, en annan av Andens frukter.

En Andens frukt är precis som det låter. Något som växer fram i en människa när Anden lever i den personen. Jag har upplevt Guds tålamod med mig på olika sätt. Och jag har mött en människa som visade mig tålamod när jag var rotlös och kom uppfylld av stormiga tankar och känslor. Jag har förstått skillnaden mellan självbehärskning och avstängdhet i mötet med andra människor.


Inom mig finns ett himmelrike. Ett litet ljus som brinner av kärlek. Det är hon som ser Jesus - Världens ljus, och vill efterlikna honom. Hon som därför också är vad Jesus kallar henne till:


Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen.

(Matteusevangeliet 15:14-16, Bibel 2000, ©Svenska Bibelsällskapet)

Sötnosens bebådelse, illustration av Marie Ek Lipanovska

Sötnosen är himmelriket inom mig. Hon lyser inte av sig själv. Anden lyser upp hennes tankar, ord och handlingar. Hon är lik Moder Maria. Hon är havande med Anden. Hon bär Guds son i sina armar. Hon älskar Jesus med Andens kärlek såsom Han älskar henne med Andens kärlek.


Sötnosen almanacka mars månad, av Marie Ek Lipanovska

Idag 25 mars är det Marie bebådelse. Nio månader innan Jesu födelse. Dagen då Maria tog emot det glada budskapet från ängeln Gabriel om att Hon skulle få bära och ge liv åt Guds kärlek. Vi kan bli havande sida vid sida med henne. Vi kan ta emot kärleken i våra hjärtan. Den kärlek som har ett namn, som är en människa, som först var ett värnlöst barn och sedan blev världens frälsare. Vi kan säga ja till himmelriket och låta det växa fram inom oss.


Ha en härlig Maria-helg!

Imorgon i kyrkan firar vi Marie bebådelse.


Marie

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Liv och hopp

bottom of page