Livets träd.jpg

En feminin kristen tro

Jag är författare och illustratör.

Min förståelse av vem Gud är och mitt uttryckt av min kristna tro är mycket feminin.

Blogg

Jag har bloggat sedan 2007. En del av mina inlägg ligger synliga under en begränsad tid. När jag skriver är jag personlig och berättar både om vem jag är och vad jag gör.

Sötnosen & Anden

 www.sotnosen.se | Sötnosens Instagram  

"Veckans Sötnosen" är en tolkning på en bibelvers som publiceras varje söndag.

Sötnosen finns också som serie i Bunkeflo kyrkoblad sedan 2020.

Sötnosen sommarserie 2022.jpg

Liv

En ny liten karaktär som börjat visa sig när jag tecknar är Liv. "Min människa" kallar Sötnosen henne för. Kanske dyker hon upp på bloggen då och då.

Liv med Sötnosen, illustration av Marie Ek Lipanovska

I media

Då och då har jag blivit intervjuad av tidningar och i poddar om mitt arbete med Sötnosen eller HMVS. Senast var i december 2021 för tidningen Dagen. Dock blev "Sötnosens Årskalender" jag berättade om alltför tidskrävande. Jag fick skala ner till "Veckans Sötnosen" för att jag skulle orka genomföra det. Fler tidningsartiklar om mitt arbete hittar du under OM.

Artikel i Dagen om Marie Ek Lipanovska

Skribent

Jag har ett förflutet som frilansjournalist och lokalreporter i Malmö. Då som nu skrev jag de mer intima och personliga texterna. Sedan ett par års tid tillbaka skriver jag "porträttet" för Bunkeflo Kyrkoblad. I porträttet får du möta den personliga tron på Jesus hos personal och församling. 

Porträttet Rosine, Bunkeflo Kyrkoblad

Böcker

Jag har i många år använt skrivande som en väg till att läka min egen livshistoria och försonas med sanningen. Min djupa önskan har varit att finna mening i lidandet och se Guds kärlek och närvaro i allt det svåra. En del av min personliga resa har blivit till böcker och bokhäften.

Böcker av Marie Ek Lipanovska

HMVS

Jag har också drivit ettåriga bokprojekt för kvinnor där de fått skriva och berätta som en väg till att läka sin livshistoria, försonas med sanningen och ge vidare sin visdom till andra i antologiform.

Böckerna finns att köpa och mer om dessa projekt kan du läsa på www.healmyvoicesweden.com

Heal My Voice Sweden antologier av Marie Ek Lipanovska

Radiogudstjänst

Under några år hade jag en liten husförsamling och bjöd varje månad in till stilla mässa med efterföljande samtal om tro och liv. Vi hade Sveriges radio P1 på besök vid ett tillfälle och anpassade vår mässa lite för att den skulle passa in i radions format. Klicka på bilden så kommer du till en sida där du kan lyssna. 

Dagens första 💖 budskap. _Den 18 augusti bjuder Sveriges Radio P1 på stilla mässa från mi

Tavlor

Ibland målar jag. En del av min konst är ämnad att hänga hos privatpersoner i deras hem. Och en del är tänkt att hänga i församlingar. Halleluja, Amen och Hosianna heter tavlorna nedan. De är målade i akryl och säljes tillsammans till en församling. I sällsynta fall målar jag på beställning.

Tavlor av Marie Ek Lipanovska

Kontakt

Jag är alltid öppen för nya möjligheter. Välkommen att höra av dig med förslag och erbjudande om uppdrag eller samarbeten. Skriv till: marie.eklipanovska@gmail.com

17854450133673135_edited.jpg

Marie Ek Lipanovska