Marie Ek Lipanovska artikelbild svenska kyrkan_edited.jpg

Hej och välkommen!

Vad härligt att du hittat hem till mig. Mitt namn är Marie och som du ser bor jag ute på landet bland vidsträckta skånska åkrar och vackra hästar. Jag älskar ljuset och långa varma dagar då jag kan gå omkring i en mjuk klänning, barbent och i sandaler. Det bästa jag vet är att sitta ute om våren och sommaren och arbeta i solen. Omgiven av fågelkvitter mår jag allra bäst.

  • Black Instagram Ikon
  • Black YouTube Ikon
  • Black Spotify Ikon

Min historia

Första delen av mitt liv växte jag upp i en fattig, destruktiv och ganska kaotisk tillvaro i Malmös ytterområden Kroksbäck och Holma. Min mamma stod för tryggheten, vänligheten och omsorgen. Min pappa var gravt alkoholiserad och på olika sätt blev därför både jag, mina tre äldre syskon och mamma sjuka i det som kallas medberoende. 

Tidigt utvecklade jag en förmåga att se bortom ytan hos människor. Jag såg det inre barnet i min pappa och förstod att han drack på grund av sina egna upplevelser som barn. Jag tror att det var den blicken som gjorde att jag utvecklade en djup empati och en längtan efter att rädda människor ur den inre misär som också blir så skadlig för oss andra.
 

Att Gud alltid fanns tillgänglig för mig har jag förstått först senare i livet. Jag vet idag att det är hos Gud jag hämtade kärleken jag hade för mina föräldrar, syskon och vänner. Sedan jag mötte Gud för snart 22 år sedan har mitt liv stegvis förvandlats. Idag vet jag det är Gud som har räddat mig till det friska liv jag nu lever. 

Jag är idag en Jesu lärjunge, författare och illustratör. Här inne hittar du massor av gratis andlig näring för din tro på Gud. Du ges en möjlighet att djupare lära känna Jesus Kristus och Evangeliet. Klicka på bilderna för att gå vidare.

Marie

Bloggen

alltid i nuet

Sötnosen och Anden

nuet och framtiden

Jesus - ljus i mörkret

2017 - pågående

HMVS

2011 - 2016

Kontakt

Jag är alltid öppen för nya möjligheter.

Välkommen att höra av dig via mejl med förslag och erbjudande. 

marie.eklipanovska@gmail.com