Varmt välkommen!

Mitt namn är Marie Ek Lipanovska. Jag tolkar Bibeln och vittnar om Jesus i ord och bilder. Jag är författare, illustratör och andlig vägledare. På sociala medier delar jag frikostigt med mig av min kristna tro.

IMG_1064.jpeg
Artikel Dagen dec 2021

Jag tolkar Bibeln

Tidningen Dagen satte en bra rubrik. Jag tolkar Bibel med bilder - istället för med ord, när jag tecknar Sötnosen.

Just nu kan du läsa Sötnosens Årsbok dag för dag på Sötbloggen, hennes Facebook och Instagram och så ta del av hennes bibeltolkningar.

Men jag har också under tre års tid försökt tolka Evangeliet i samtal med prästen Berth Löndahl. Detta i Youtube-serien Söndagarna med Jesus.

(2018–2021)

I  Ett år med Gud på Youtube läste jag dagligen Bibeln och reflekterade över tro och liv.

(2017 – 2019)

Sötnosens Instagram

Jag vittnar om Jesus

I mina böcker vittnar jag om min tro på Gud och min djupt personliga relation till Gud. De finns både som små skrifter och e-böcker. Läs mer under Böcker.

Ömhetsbevis (2018) är en illustrerad liten skrift om min längtan efter att finna svaret på vem jag är i Guds ögon.

Med Ordet du gav mig berättar jag om kärleken (2018) ger jag röst åt min hunger och törst efter kärleken utifrån 28 utvalda bibelverser. 

I Herrens älskarinna (2019) svarar jag an på den älskande mannens ord i Höga Visan.

mina böcker.jpg

Marie & Carina

Vänner för livet

Jag och Carina är bästa vänner. I denna nya Youtube-serie samtalar vi om livet och döden. Samt allt som ryms däremellan. Ni får följa Carinas resa med malignt melanom, hudcancer. Vi bjuder också på vår vänskap och vad den betyder för oss. Livsberättelser varvas med visdom och kunskap. Glädje, sårbarhet och allvar delas ut generöst.

Bloggen

Logga Marie-2.jpeg