Marie Ek Lipanovska artikelbild svenska kyrkan_edited.jpg

Jag är Marie

Sårbar, sinnlig och oftast tillsammans med Gud. Jag är en kvinna full av längtan, ord och bilder som vill komma ut ur både händer och mun. Under den inledande texten hittar du flera smakprov på både mig och mitt arbete.

Smått och gott

Bloggare, författare, illustratör och meditationsledare arbetar jag som. Jag rör mig inom områdena längtan, meditation, tro och liv.

Sedan 1997 har jag publicerat texter i tidningar, böcker, antologier och på bloggar. Jag har skrivit flera egna böcker, är medförfattare till både engelska och svenska antologier. Till varje nummer av Bunkeflo Kyrkoblad skriver jag ett porträtt och illustrerar en Sötnosen-serie.

En förteckning av min litterära verksamhet kan du läsa i denna pdf.

Sötnosen och Anden började jag illustrera 2016, men jag har tecknat i det fördolda sedan 2007. Sötnosen finns idag som en stående serie i Bunkeflo Kyrkoblad, på Instagram, YouTube och hon har sin egen hemsida www.sotnosen.se.

För Bunkeflo Kyrkoblad skriver jag också personliga porträtt.

Jag tycker också om att måla. Mina tavlor finns under Själaglad konst här på hemsidan och på Instagram.

För 23 år sedan började jag meditera och 2008 startade jag med mina egna vägledda meditationsgrupper i hemmiljö. Våren 2022 startar jag Facebookgruppen Jesusmeditationer.

Himlabiblioteket är kostnadsfritt och öppet dygnet runt. Där finns poddar, Youtube och personliga porträtt om kristen tro. 

Vill du köpa antologier med sanna kvinnoskildringar finns dessa under Heal My Voice Sweden.

SÖK:

Ett stående uppdrag som krönikör om tro och liv för en kristen tidning.

Sötnosen som en tecknad bibelparafras i en kristen tidning. 

Marie

Artikel i Dagen

December 2021 i tidningen Dagen om Sötnosens Årskalender. Klicka på bilden så kan du läsa den som en pdf-fil.

Artikel Dagen dec 2021

Reportage i Dagen

Våren 2021 publicerades en intervju med mig i tidningen Dagen om mitt arbete med Sötnosen. Klicka på bilden så kan du läsa den som en pdf-fil.

Reportage om Sötnosen i tidningen Dagen
Reportage om Sötnosen i tidningen Dagen

Intervju i Charlottepodden

I augusti 2020 blev jag intervjuad av Charlotte Cronquist för Charlottepodden. Programmet heter Jag kände mig inte älskad innan jag mötte Gud. Klicka på bilden så kan du läsa och lyssna till det programmet. 

Charlottepodden

Utställningen Ömhetsbevis

Boken Ömhetsbevis publicerade jag 2018. Två konstutställningar med de fjorton illustrationerna blev det. I Strandkyrkan i Bunkeflo och hos min vän ikonmålaren Anne-Marie Valton på Galleri St Helene i Tisvildeleje, Danmark. Hennes ikoner och kurser i ikonmålning hittar du på www.ikonmaling.dk

Ömhetsbevis utställning 2018
Ikonmålaren Anne-Marie Valton och konstnären Marie Ek Lipanovska
IMG_3639.JPG
Ömhetsbevis info Svenska Kyrkan

Artikel i Allas

Våren 2015 publicerades en intervju i tidningen Allas om mitt arbete med bokprojekten i Heal My Voice Sweden och läkande skrivande.

ALLAS.jpg 2015-6-12-12:25:40

Visdom från en kvinnocirkel

Det finns mycket visdom att hämta i en kvinnocirkel där det finns tydliga regler och ett medvetet ledarskap. I detta klipp från oktober 2017 kan du få en smak på hur det kan kännas att vara i ett sådant "rum" och hur mycket insikter det finns i den energin.

Samtal med Andrea Hylen om innovation

I detta YouTubeklipp samtalar jag och Andrea Hylen, grundaren av Heal My Voice, om innovation och ledarskap som författare. Programmet är på engelska från oktober 2017.

Kontakt

Jag är alltid öppen för nya möjligheter.

Välkommen att höra av dig via mejl med förslag och erbjudande. 

marie.eklipanovska@gmail.com

Marie Ek Lipanovska