• Marie Ek Lipanovska

100% Kvinna

Jag känner solens varma strålar mot min kind. Genom det öppna fönstret hör jag småfåglarna som sjunger så vackert. Långt bort ett sus från bilar som far fram. Det är lördagsmorgon och jag njuter av att vara fri från vardagens morgongympa.


Jag har svårt att läsa texten i min bok för daglig andlig läsning. Varför, undrar jag? För att den inte talar till mina sinnen, bara mitt intellekt. Jag vill bli berörd. Vakna till liv i min kropp. Dofter, smaker, synintryck, behagliga ljud och hudens beröring. Kroppen och själen är otillfredsställda. Jag känner av ett vemod över min ålders påverkan på min kropp. Jag vill stoppa tiden, inte blir äldre, njuta av att vara kvinna. För det har jag aldrig till fullo gjort. Delar av mig själv har legat i träda, varit förnekade eller aldrig tagits emot. "Stopp!", ropar jag till Gud. "Ge mig tid att njuta! Njuta av att vara jag, den kvinna jag alltid varit, men som aldrig lyckats träda fram och stå kvar. Stopp Gud, snälla stopp. Ge mig en chans att vara allt det jag är och äntligen njuta."

Det var igår som de stora bitarna föll på plats och jag kunde formulera för mig själv vem jag är. Utan att skämmas, utan att be om ursäkt, utan att tänka på vad andra ska säga om mig. Jag gjorde en liten videoinspelning som du bara kan se här på min hemsida. Kanske kan du som kvinna, eller man, ha någon behållning av den.


Vad är det jag behöver för att fullt ut leva i enlighet med den jag är? En längtan jag haft länge gör sig påmind. Jag behöver ett växthus. Ett där jag kan stå som den unga planta jag är. Med en plats i solens varma strålar, där jag kan lyssna till fågelkvitter och känna en ljummen bris som fläktar lätt. En plats där jag kan växa, där jag har ett fysiskt stöd för den tillväxt jag är i. Där det finns någon som också ser till att jag har näring, vatten och den kärlek varje växt behöver för att växa sig stark, blomma och bära frukt.


Jag räcker inte till för mig själv. Hela mitt liv handlar om att bära frukt för Gud och därför behöver jag människor med gröna fingrar som hjälper mig växa i den kallelse det är att vara den jag är. Jag behöver erfarenhet, kunskap och kärlek utifrån. Det räcker inte med Guds villkorslösa kärlek för mig, att Jesus är mitt kravlösa stöd och helig ande min hjälpare och vägledare. All den gudomliga hjälp jag välsignats med i så många år behöver också ta mänsklig kropp. Jag är oerhört tacksam för det stöd jag har av människor omkring mig, men inte heller det räcker till. I takt med att jag växer, att min kallelse tar form, ökar också behovet av allt mer hjälp och stöd utifrån.


Jag vill njuta nu av att vara den jag är, inte kämpa för rätten att vara det.

Jag vill dela den glädje det är att vara jag och ta emot stöd och hjälp, inte kämpa med allt på egen hand.

Jag vill ropa till Gud och säga "Stopp! Låt inte fler dagar passera utan att jag kan vara den människa, den kvinna jag är. Stoppa tiden Gud, för jag kan inte vara jag utan människor som möter mig som den jag är och njuter av det sällskapet. Stopp Gud! Livet är så dyrbart och så kort. Ge mig nu gåvan att äntligen få njuta av det innan allt plötsligt är förbi!"

Lyssna gärna på senaste poddavsnittet där jag och min dotter Angelina samtalar om att växa i tro, utifrån den plats i sitt sökande där hon befinner sig.


Kram

Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now