• Marie Ek Lipanovska

2021 Erotikens år

Tänk att nu ska det ske. 2021 tillägnar jag Eros. Kvinnan i mig ska få ett alldeles eget rum både i mitt liv och ute på nätet. Fantastiskt!


Flera delar i min kallelse/mitt arbete rullar på av sig själv och i sin egen takt. De harmonierar dessutom med varandra. Årsboken med Sötnosen fylls på med en teckning varje dag. Idag startade jag och min dotter Angelina upp inspelningarna med podden På middag med Gud igen. Imorgon spelar jag och Berth in ännu ett nytt avsnitt i Youtube-serien Söndagarna med Jesus.


Podden och Youtube är helt ideellt arbete. Evangelisation för Svenska kyrkan utan att de bett om det och utan att vi tar betalat. Sötnosen ska bli en bok. Hon ska inte skänkas bort. En dag i framtiden är hon inte bara en glädjekälla för andra utan också en inkomstkälla för mig. Men det dröjer.
Men det är först nu när de tre hjulen sitter stadigt och rullar ledigt som jag kan sätta på det fjärde hjulet jag längtat efter så länge. Lyckohjulet :-)


Gud gör mig trygg och är mitt fäste i tillvaron, men Gud skänker mig inte njutning. Njutning fyller en viktig funktion i mitt liv har jag insett. Jag blir mjuk och behaglig i både kropp och själ. Jag öppnar mig och blir mottaglig på djupet för Gud. Jag blir varm och smidig som människa. Jag slappnar av på djupet. Det skänker mig verkligen vila.


Jag har på olika sätt utforskat den erotiska delen av mig i fyrtio år. I relationer, i avskildhet, inför Gud, i meditation, ihop med en man mm. Jag älskar det erotiska. Sinnligheten, sensualiteten, närvaron, intimiteten, närheten, ömheten, beröringen, lusten, lekfullheten, livsenergi, kreativiteten, begäret, nakenheten, sårbarheten, kontakten, skönheten, skirheten, skörheten, sammansmältningen... Jag kan hålla på i oändlighet och ge namn åt allt ljuvligt som finns i det erotiska. Jag är också bekant med allt obehag kopplat till erotik, men vet ni, jag behöver inte vältra mig i det mer, bara bära med mig visdomen och erfarenheterna.

Som kvinna brukar det inte vara något vi skryter om, men jag har lång erfarenhet av erotik. Det är jag stolt över! Fyra årtionden ska nu få bli näring åt min kreativitet.


Inom kort kommer jag att öppna ett alldeles eget exklusivt rum för mitt erotiska arbete. Det blir på nätet, på plattformen Patreon. Den som vill läsa ömsint poesi, sinnliga kortnoveller, sensuella och erotiska texter, och titta på illustrationer med intima motiv är varmt välkommen att bli prenumerant.


Det ska bli riktigt härligt att dyka ner bland allt material som finns i mitt skåp och gå igenom det, samtidigt som jag börjat skriva och teckna nytt. Lust måste man underhålla annars dör den lågan.


För mig har det varit en dröm sedan jag var ung tonårstjej att få läsa sensuella och erotiska texter som är inbjudande och uppeggande, inte motbjudande och avtändande. Tyvärr har jag aldrig riktigt funnit vad jag själv velat ha. Så nu är tiden inne att producera det jag själv önskar mig. Jag har ju alla de färdigheter som krävs. Jag kan både skriva, teckna, måla och tala så andra förstår.


För en gångs skull är jag glad och tacksam över att jag inte är i en relation med en man. Jag vill först sätta på det här fjärde erotiska hjulet på min vagn och få det att rulla lätt och ledigt i harmoni med de andra tre. Min erfarenhet är nämligen att jag är snabb att ge bort den drivkraft och glädje som är nedlagd i min erotiska person till en man. Män gillar kvinnor som bejakar sin sexualitet och sin kropp. De vill gärna ta del av den källan i oss. Dricka ur den och tanka upp sig själv.

Sådana dumheter får det vara slut med. Det är den främsta anledningen till att jag är fattig som en kyrkråtta och nedbruten till kropp och själ. Jag satsade min superkraft på andra hästar än min egen.


Lustfyllt, varmt och gott känns detta steg jag nu tagit. Rummet håller jag på att bygga upp. Det dröjer inte länge förrän det öppnar och de första texterna kan läsas av de som vill prenumerera. Det ska bli en härlig resa fylld av mjuka ömsinta omslutande ord blandat med kittlande och eggande ord. Och en del bilder.

Mmm mysigt. Det finns ännu så mycket att lära om den gåva Gud nedlagt i min kropp. Ett liv utan sexualitet är inte min kallelse. Jag är ingen nunna. Jag är kvinna.


Kram,

Marie


Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify Social Ikon
  • Patreon social icon

©2021 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now