• Marie Ek Lipanovska

Båda vägarna bär till Gud

Den inre vägen och den yttre vägen, till Gud, så tänker jag mig Maria och Jesus. Samma väg, men en går inifrån och ut och den andra utifrån och in. Båda leder hem till Gud. Riktningen beror på var vi befinner oss.


I Youtube-serien Söndagarna med Jesus kan du vandra sida vid sida med Berth och mig. Vi går alltid hemåt, mot Gud. Gud är bådas mål och mening. För både Berth och mig är livet Kristus. Vi tror på det, tänker det, talar det och lever det, om än på lite olika sätt.

I vår youtube-serie som pågått sedan juni 2018 kan du ta emot berättelsen om Jesu liv, hans under, hans ord, hans undervisning, få syn på hans barnaskap i Gud och lära dig mycket av Jesu syn på och bemötande av andra människor. Jesus kan bli levande för dig, om du önskar det. Samtidigt får du ta del av de erfarenheter Berth och jag har, och kanske kan de vidga ditt sätt att tänka, väcka nya funderingar eller bekräfta något du själv redan vet.


Senaste avsnittet spelades in i veckan. Här nedan kan du se det. Vi talar inte bara om Livets bröd, utan också om corona. Det går liksom inte att undvika.


Jesus är för mig den yttre vägen. Likt ett barn som någon lägger i mina händer att vårda och älska. Maria är för mig den inre vägen. Likt ett Guds barn jag blir havande med och sedan föder fram.


Maria har varit den naturliga vägen för mig, med Jesus har jag lärt mig att vandra. Båda behöver jag. Jesus när jag gått vilse och är helt utanför mig själv. Maria när jag är hemma i mig och behöver träda fram med Guds ljus.
Mina kortnoveller är skrivna inifrån. När jag är hemma i mig själv. På den plats där jag förenas och blir ett med Gud. I uppgåendet i Gud. I själva kärleksakten. Just nu läser jag in dem med stillsam musik i bakgrunden. Själv tycker jag att de blir otroligt kraftfulla. Jag känner att de drar in själen i Gud. Vill du det, bli indragen i Gud och förenas med honom, gå då till denna sida där jag berättar mer om 40 dagar fyllda av ömhet.


Kortnovellerna ligger kvar här på bloggen åtminstone mars ut. Sedan får jag se om jag tar hem dem till mig, för att energin ska användas till de 40 dagar jag nämner ovan. Jag hoppas också ha bokhäftet med kortnovellerna klart till påsk. Jag jobbar på det.


Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now