• Marie Ek Lipanovska

Både frukt och fägring

Det regnade inatt. Mina fönster är rejält smutsiga. Kvällssolen är avslöjande.


Borta på kullen vilar en liten kanin i hästhagen. I sovrumsfönstret står de nedklippta pelargonerna från i fjor och berättar att de mår bra i den nya jord jag satte dem i för ett tag sedan. Ytterligare en handfull pelargoner, från en vän, gror rötter i den gamla senapsglasburken fylld med vatten.


På skrivbordet framför mig spirar massor av tomatplantor av olika sorter. Squash, salladslök, chili, broccoli, spenat och grönkål har jag också sått. Jag vill tänka och tro att de många spirande grödorna symbolisk speglar allt det hårda arbete jag utfört de senaste tolv åren i mitt eget liv. Jorden jag renat i mig själv, som också legat en tid i träda, och de goda fröer jag tagit emot av både Gud och människor. Jag vill tro att mitt nya liv i år bär sin första skörd. Jag behöver tro att det är så för att orka fortsätta på denna väg jag är satt på.


Jag vill också tro att pelargonerna i kvällssolen pekar på det vars frukt är skönhet och doft, dvs min kvinnlighet. Något som inte ska plockas och som man inte äter upp, utan njuter av när man är i mitt sällskap och min närvaro. Jag är värd det. Att den sensuella, sinnliga, skira, sköra och vackra sidan äntligen får spira, blomma och dofta gott.


Jag vill bo på en annan plats. Där jorden är bördig, inte utarmad. Där jag tar tillvara solens varma strålar i ett uterum. Där jag gläds åt framgångarna i mitt konstnärliga arbete. Där hemmet omsluter mig och jag är fri, trygg, älskad och alltid efterlängtad. Där jag skapar i frid och kärlek och djupaste glädje.


Jag vill tro att livet har mer att erbjuda mig än den tillvaro jag levt i sedan alltför många år.Kram

Marie
Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now