• Marie Ek Lipanovska

Dansa mig frisk

Idag är jag igång igen. Min personlige tränare är ELIZABETH ONIA. Hon är zumbainstruktör och jag bara älskar henne. För mig är hon lätt att följa och hon riktar sig mot oss "äldre".


Jag har alltid älskat dans och jag behöver göra något för min kropp som jag också tycker är roligt. Utöver det behöver jag ha en instruktör, någon som leder mig, annars blir det inte av. Gud har begåvat mig med både taktkänsla och lätt för koordination, därför kan jag trots att jag är otränad hänga med bra. Det är viktigt för mig, sådan är jag. Jag behöver inte vara bäst, men jag måste vara bra på det jag gör annars tycker jag det är tråkigt. Dans gör också att jag känner mig kvinnligare.


Dessutom behöver jag påbörja min resa mot att blir frisk i kroppen. Det är 18 år sedan jag insjuknade första gången i utmattning/utbrändhet. Under dessa år har jag fokuserat på min mentala, känslomässiga och själsliga hälsa. Jag har inte haft ork att också träna upp kroppen. Jag har försökt att vårda den genom att sova ordentligt, äta bra och inte utsätta mig för press och stress. Min kropp har burit mig genom allt detta. Nu är det tid att återgälda den kärleken.


Jag gillar att röra mig till musik. Jag önskar att jag en dag möter en man som vill dansa för det kan man göra tills man dör. När man dansar är man dessutom nära varandra. Närhet, ömhet och beröring behöver jag i oändliga mått efter alla dessa tuffa år. Jag hoppas att det snart gör sitt inträde i mitt liv. Jag kan göra goda saker för mig själv, men jag behöver också ta emot det goda utifrån.


Jag är sådan numera, att jag inte vill påbörja något som jag inte tänker fortsätta med livet ut. Jag orkar nämligen inte börja om fler gånger. Därför är ett pass som ovan på 25 minuter perfekt nu i början. Det hinner inte bli tråkigt och inte för jobbigt. Jag blir varm men svettas inte. Det är fullt genomfört att göra varje dag. Att jag dessutom fick en Google Cast av min son i julklapp är perfekt. Nu kan jag casta upp Youtube på teven. Helt underbart!


Med Liz lär har jag både skoj och lär mig olika danser. Hon är en verklig gåva och jag har sökt runt på nätet för att jag skulle vilja donera en liten slant för hennes fantastiska insats på Youtube. Men jag får istället lyfta fram henne här. Gå gärna in och prenumerera på hennes kanal och prova Zumba om du gillar det.


Kram,

MarieMarie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify Social Ikon
  • Patreon social icon

©2021 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now