• Marie Ek Lipanovska

Det som dödar mig

Ingenting har varit så skadligt för mig, och fått så oerhörda konsekvenser, som de falska anklagelser och det skuldbeläggande jag utstått i mitt liv. Jag vågar påstå att det är roten till varför mitt liv har sett och ser ut som det gör. De falska anklagelserna har alla haft som ursprungskälla i den som skuldbelagt mig. Lögnen. Vare sig det kommit från min pappa, en familjemedlem, en chef, en vän eller en man jag levt med, så har det alltid handlat om en ovilja hos den andra att se sin egen skuld, sin del och sitt ansvar för vår relation.


Jag är inget helgon, men en sak kan ingen ta ifrån mig. Jag har sedan jag var barn alltid varit villig att bära min del av ansvaret. Kanske är det just det som varit så provocerande och som utlöst stenkastningen hos andra. Kanske är det att jag stått kvar och burit min del när den andre velat fly från sin del som anklagelsen till slut har varit den andres enda utväg. För vem orkar med en människa som jag som inte vill fly från problemen?


Den som vill fly sanningen uthärdar inte mitt sällskap.

Som ett gift som svider, så känns skuld/falska anklagelser. Det kommer med död. Något dör i mig varje gång det sker. Något gott och fint. Livet. Kärleken. Hoppet. Tron. Det som är i tillväxt klarar inte att besprutas med gift.


Jag har mött Anklagaren i människor. Den del som absolut inte har något umgänge alls med Gud. Det är som att få frätande syra kastad i ansiktet. Det är som att få ogräsmedel injicerat i blodet. Det är som inandas dödlig gas. Det är som att dumpa svartolja i mitt vatten. Det är som att gräva ner radioaktivt uran i min jord.


Liksom Moder Jord saknar jag murar och rustningar som skyddar det sårbara livet inom mig. Mina odlingar tål inte att andra dumpar sin skit hos mig. Nu ser jag vad det verkligen gör med mig. Hur jag försvagas. Hur jag töms på liv. Hur oräkneliga goda plantor dör i mig. Hur illa det verkligen är att ha en relation med den som förnekar sanningen.


Det gör mig djupt sorgsen. Ledsen å´ människans vägnar. Det gör ont i min själ. Det värker i min kropp. Mitt hjärta gråter.


Hej då Adam. Jag må bära namnet Eva, men jag vill inte längre bära skulden du lägger på mig. Saknar du mig finns jag vid Livets träd, för där kan jag odla i fred.

/Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now