• Marie Ek Lipanovska

Ett stygn i hjärtat

Antingen eller, är det inte oftast så människans vardag och verklighet skildras? Lycklig eller olycklig, lyckad eller misslyckad. Mitt liv är mer som att balansera på en slak lina över ett oändligt djup. Jag är närvarande i varje steg jag tar och försöker ha blicken riktad framåt som om horisonten var ett vattenpass. Tillvaron ser annorlunda ut och känns annorlunda när den där boxen inte längre finns där jag tar kan stöd mot det lyckliga eller det olyckliga, det lyckade eller det misslyckade tillståndet.


Jag balanserar på en tråd jag bundit till en annan människa. För första gången i mitt liv knöt jag an på djupet till en person. Det var först när jag gjorde det som jag insåg att jag aldrig förut hade gjort det. Jag lade mitt liv i en annan människas händer. Det är som att ha varit ett spädbarn fast i en vuxen gestalt. Genom det har de flesta av mina tidigare föreställningar om vad livet går ut på upplösts. Meningen med livet har blivit något annat än förut. Målet med den mänskliga tillvaron likaså. Illusionerna om människans förträfflighet har slagits i spillror samtidigt som hennes helighet kommit i dager.


Lärdomen är en enda. Kärleken är A och O, början och slutet, alltings mening och mål.


En människa kan vara den mäktigaste i världen, men utan kärlek kan hen endast åstadkomma en enda sak - förödelse för allt och alla.

En människa kan vara den mest talangfulla musikern i världen, men utan kärlek kanske hen inte orkar fortsätta leva för att underhålla andra.

En människa kan vara den vackraste i världen, men utan kärlek blir den skönheten bara en börda.

En människa kan tala så att hela världen lyssnar, men utan kärlek kommer orden att fängsla massorna för stunden men aldrig befria en enda.

En människa kan ge bort allt hen äger och har, men utan kärlek kommer hen i slutänden att bli bitter över det uteblivna gensvaret.

En människa kan leva för Gud ett helt liv, men utan kärlek blir hen aldrig en förebild för andra.

En människa kan äga allt, kunna allt, bära livets vishet och erfarenhet, känna hela Guds mysterium och vara efterfrågad av alla, men utan kärlek kommer hen alltid att vara ensam.


Kärleken är inte en box med givna ramar att stödja sig mot. Kärleken är en tråd med två ändar. Kärleken börjar hos Gud och han fäster ett korsstygn i varje människas hjärta, men han stannar inte där. Han fäster sedan tråden i en annan människas hjärta så att vi både älskas och älskar med den kärlek Gud är. Guds kärlek är inte som människornas. Den är inte bunden av mänskliga lagar och ryms inte inom våra normer. Guds kärlek går över alla gränser och strömmar i den tråd som spunnits i himmelen genom evighetens väv. Lycklig och olycklig, lyckad och misslyckad, de begreppen existerar endast utanför den tråden fylld av oändlig kärlek. Glädjande är den kärlek som tas emot och ges vidare. För Gud och för människorna som bejakar sitt stygn i hjärtat.


Kärleken är det enda som bryter ny mark och banar väg för livet.


Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now