• Marie Ek Lipanovska

Förvandlad

Lite öm i kroppen efter timmar i trädgården. Lite fundersam i själen efter nya tankar som såtts i mig. Min ande vilar innesluten i Guds helige ande.


Jag fortsätter min vandring i livet. Sätter en fot framför den andra. Tar de steg jag tänker kan stärka mig. Strävar efter att bygga upp min kropp och min ekonomi. Omfamnar mig själv med kärlek. Speglar mig i Gud. Ber om kraft från höjden i Jesu namn.


Nu nalkas kvällen. Det skymmer ute. Jag har duschat av mig svetten och skrubbat rent händer och naglar från jord. Jag känner längtan efter närhet. Längtan efter ömhet. Längtan efter en man.


Jag har förvandlats som människa och också som kvinna i relation till en man. Jag är den jag är idag. Det är så jag vill bli älskad. Jag har lagt av mig skulden och det dåliga samvete jag bar på gentemot mina barn. Jag har brutit igenom väggen av skam inför en man. Jag har sörjt alla de förluster jag höll inom mig. Jag har mött de djupa känslorna av övergivenhet och ensamhet. Jag har valt sanningen som den väg jag vill vandra, fastän den har hål som gör att jag snubblar och slår mig med jämna mellanrum.


Aldrig har jag varit rädd för att älska, men jag tvivlade på att jag skulle älskas om jag visade mig sådan jag är, om jag var sjuk, fattig, orkeslös och inget hade att erbjuda mer än närvaron av Gud i mig. Nu har jag dansat och jag har sjungit inför en man utan att skämmas. Nu har jag visat min sårbarhet, min värnlöshet, ja mitt allra innersta skira kvinnliga väsen. Nu har jag stått alldeles trygg i mig själv, blickat in i en mans ögon och sagt "Du älskar mig", trots att han valt att leva med en annan kvinna.


Min längtan efter erotik i mitt liv är en längtan efter att vara allt det jag är. Min längtan efter mannen är längtan efter att uttrycka min kvinnlighet och kärleken med hjälp av kyssar, kramar och närhet. Min längtan efter en fast partner är längtan efter den fysiska kärlekens inslag i min vardag. Min längtan efter tvåsamhet är längtan efter att vara hel som människa. Inte för att mannen gör mig hel, utan för att jag blir hel när jag får älska en människa också med mina ögon, mina läppar, mina händer, och när jag får ge min njutning till den jag har kär.


Jag vill stärka och bygga upp min kropp genom att använda den och belasta den, men också genom att ta emot kärleken från en mans ömsinta händerna, hans kärleksfulla blick, hans hungrande läppar, hans sällskap och fysiska närvaro.

Jag vill stärka min ekonomi genom att prioritera mitt arbete framför relationer och ideellt engagemang, men också genom att ta emot den hjälp jag behöver för att få ut mina produkter så att de kan generera intäkter.

Jag vill bli lite starkare för varje dag som går och bygga en framtid baserad på den jag är, men jag behöver inte längre klara allting själv. Jag tar mer än gärna emot all hjälp jag kan få.


Jag är. Jag älskar. Jag ger mig hän. Jag vill ge mig själv.
Kram,

Marie