• Marie Ek Lipanovska

Från skit till skönhet

Trettio grader ute och svalt inomhus. Då målar jag tavlor. Det är mitt lördagsnöje efter två dagar på stranden.


Jag är väldigt produktiv när jag väl dukar upp hela matbordet med målargrejor. Det blir en sorts serietillverkning där jag använder samma färger och tekniker, ofta i ett svep om tre tavlor. Idag har jag arbetat med två serier, alltså sex tavlor. Tema: Big Bang, skapelseögonblicket då Gud började skapa ordning ur kaos. För det är där jag är i min egen andliga process.

Jag skapar alltid utifrån mitt absoluta nu. Ibland mår jag som en stinkande disklase när jag målar, men eftersom jag säger: "Gud, använd mitt skit till att skapa skönhet", så blir mitt trista på något mystiskt sätt förvandlat till något vackert. Därför behöver jag aldrig oroa mig för att jag målar fan på tavlan. Gud tar bort allt mörkt, ont och äckligt.


Jag vill verkligen låta mig formas av Guds kladdiga händer. Jag längtar efter att Gud tar mitt mänskliga kaos och skapar sin gudomliga ordning. Emellanåt bara gråter jag, för jag längtar så mycket efter den helige ande. Naturligtvis är Anden med mig, men jag känner också närvaron av min egen ande, och jag är så infernaliskt trött på den följeslagaren som tänker och talar om Me, Myself and I.


Uppfylld av helig ande finns där ett vackert Jag och ett Du och Kärleken som oavbrutet gör att Jag och Du byter plats. När jag är uppfylld av den helige ande och säger "Jag ..." då är det verkligen mitt sanna jag som talar, inte ego-jaget. Skillnaden är lika stor som den mellan himmel och jord, Gud och människa. Jag vet vad den helige ande gjort och gör med mig. Jag vet ett liv med Anden och det utan. Jag står inte ut när min egen ande fyller upp mer i mig än Anden. Det är ett skitliv. Jag förlorar kontakten med skönheten i mig.


Kom! Helig Ande kom! Jag står inte ut utan dig. Kom och forma mig i din kärlek!


Marie


Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now