• Marie Ek Lipanovska

Gäst hos Charlottepodden

Vi har känt varandra i tio år. Första gången vi sågs var hemma hos mig på Strandgatan 10 på Limhamn. Då deltog hon i en av mina vägledda meditationsgrupper. Sedan dess har vi samarbetat i både stort och smått. För några år sedan flyttade min vän Charlotte Cronquist till Stockholm, men i somras besökte hon Malmö och bjöd då in mig till ett vackert samtal som du nu kan lyssna på i hennes podd Charlottepodden.
Så här fint skriver Charlotte Cronquist:

Marie Ek Lipanovska levde i världen, av världen, för världen när hon gick på en vägledd meditation och mötte Gud. Upplevelsen gjorde att hennes liv tog en ny riktning och i dag är hon i närkontakt med gud, på ett väldigt påtagligt sätt. 

Under några år umgicks vi väldigt mycket. Vi drev projekt ihop, vi mediterade, vi ledde radioprogram på nätet, vi lyssnade på varandra, vi leddes av varandra... och sen tog livet mig till Stockholm och Marie Ek Lipanovska var kvar hemma i Malmö.

Vi var så nära att känslorna i våra kroppar speglade varandras, ja, det var som att våra varelser speglades i varandra på många sätt. Kvar finns vänskapen, även om det fysiska avståndet har ökat.

I början av sommaren gjorde jag en zoom-intervju med Marie för podden. Men ljudet ville sig inte. Det blev inte bra. Så när jag for söderut bokade jag en tid med henne och vi möttes i hennes ljusa hem, för att samtal om livet och Sötnosen. Sötnosen är en figur som låter sig ritas av Marie. Det är lite som att det är hon och inte Marie som bestämmer vad teckningarna ska handla om - och du kommer att få veta mer om henne när du lyssnar på avsnittet.

Marie Ek Lipanovska har en stark tro, en stark närhet till det kristna, en innerlig relation till Gud, till Jesus och den helige Ande. Och de förknippar hon med stark kärlek. Så Marie är också en kärlekskrigare, även om hon uttrycker det på andra sätt än jag.

Marie är journalist i grunden, hon skriver med lätthet, och använder sin kreativitet också till att rita och måla.
Gilla, kommentera eller dela gärna detta blogginlägg eller Charlottes inlägg. Hjälp oss båda att sprida den kärlek vi på olika sätt förmedlar i ord, via podcast och sociala medier. Charlotte kallar sig kärlekskrigare och jag är kanske mer en kärlekens budbärare. Båda behövs. Fler behövs. Vi har alla fått olika gåvor att dela med varandra. Kärlek växer när vi slösar med den.


Titta in hos kärlekskrigaren Charlotte på ...

Instagram: cronquistcharlotte

Facebook: charlottecronquistsweden

Hemsidan: www.charlottecronquist.org


Följ henne gärna! Charlottes arbete är betydelsefullt och hon hjälper till att sprida många andras röster. Kom ihåg att du kan lyssna på någon av alla de andra gästerna i hennes podd.


/Marie
Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now