• Marie Ek Lipanovska

I längtan tar hans ansikte form

Jag hade inte skapat med lera sedan lågstadiet när jag en kväll efter midnatt satte mig med en lerklump och ett hjärta fullt av längtan. Jag kände mig ensam. Själen ropade efter Gud, efter Människosonen, efter Anden som blivit kropp.

Det är så jag skapar, full av längtan. Jag sträcker mig efter Gud, ofta tyst inom mig utan att det syns på ytan. Ibland med tårarna strömmande nedför kinderna. Den ofrivilliga ensamheten är svår, samtidigt är den min djupaste källa av inspiration och då jag skapar den vackraste konsten. I ensamheten söker jag Gud. I saknaden längtar jag efter Gud. I smärtan ropar jag på Gud. I mörkret är Gud mitt ljus.

"Mamma, du har Gud i dina händer."

Min son var nio år när han fylldes av helig ande och skrev de orden på en sandstrand i Grekland, hundratals mil från mig som var kvar i Sverige. Han hade rätt. Gud är i mina längtansfulla händer när jag formar Människosonens ansikte. Gud är i mina händer när jag ritar, målar och skriver. Vi möts där i konsten, hantverket, litteraturen och illustrationerna. Jag kommer med ensamhet, Gud med gemenskap. Jag med tårar, Gud med tröst. Jag med mörker, Gud med ljus. För vi älskar varandra. Vår kärlek är ömsesidig och full av närvaro, ömhet och respekt.


Kisten konst på www.inri.nu

#evangelisation #jesus #kristus #inri #gud #kristenkonst #människosonen #lera #ansikte #hantverk #konst #relationmedgud #marieeklipanovska #semester

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now