• Marie Ek Lipanovska

Kärleken har alltid sista ordet

Det har snart gått sju år sedan jag oväntat kastades ut i en hemlöshet som skulle pågå i ett helt år. Jag vet idag att många människor som befinner sig i en trängd situation förlorar sin medmänsklighet. Jag har på nära håll fått uppleva hur rädsla, egoism och girighet styr människors handlingar. Men jag vet också att kärleken har sista ordet.


Min bostad var inte bara ett hem för mig och mina tre barn och våra två katter, det var också platsen där människor samlades kring Gud, kärlek och fick själslig omsorg. Jag drev företaget Själaglad hemifrån och vägledde människor mot sanningen genom läkande skrivande och meditation. Jag tog emot för enskilda samtal, bjöd in till kvinnoträffar och ledde bokprojekt och andra program på nätet. Bland annat den populära Pilgrimsvandringen med sina olika teman.


Soul Sisters hette ett program på min dåvarande podcast på Blogtalkradio. Dessa bilder togs i mitt hem av fotografen Karolina Andersson till Soul Sisters.När jag kastades ut i en ofrivillig hemlöshet var min situation redan svår. Jag älskade mitt arbete med kvinnorna. Det höll mig uppe. Men jag hade separerat från den man jag trodde var mitt livs kärlek. Min ekonomi var hårt sargad efter den relationen, och för att jag tog alldeles för lite betalt för allt arbete jag gjorde. Ett par av mina syskon hade brutit med mig. Min ena dotter hade det tufft. Jag kämpade med mitt eget medberoende och fick avslag när jag bad om hjälp med en vuxnabarnvecka på Nämdemansgården från socialen.


Vad jag förlorade var inte bara mitt hem. Värst var att jag förlorade min känsla av trygghet. Jag hade inte längre en plats där jag kunde vara mamma till mina barn och samla familjen. Jag hade inget rum för företaget och kvinnorna att samlas på. Jag vet inte vad det var för krafter som verkade men de splittrade, söndrade, bröt ner och tog nästan livet av mig.


När beskedet kom om uppsägning (de hade sålt huset jag hyrde) hade jag redan lanserat 40 Days for Love. Jag skulle leda en svensk och en amerikansk version samtidigt. Anmälningsavgifterna hade börjat trilla in. Både från Sverige och USA. Jag hade inget annat val än att ställa in, betala tillbaka och börja packa, utan att veta vart vi skulle flytta.

Sju år har passerat, men det är aldrig försent att göra det goda som var tänkt att göras från början. Gud besegrar allt ont och kärleken har alltid sista ordet. Jag tänker genomföra det jag inte kunde göra då.


40 dagar av helande kärlek och närhet ska det heta. Enkelt och vackert blir det. 40 stycken kärleksbrev att lyssna till som sänds ut via epost. Mina sinnliga kortnoveller upplästa till stillsam musik. Ett par ömsinta minuter om dagen av helande kärlek och närhet, mellan påsk och pingst i år.När man utsätts för så mycket prövningar som jag gjorde och som sedan fortsatte under många år, då nöts skrattet ner och livsglädjen äts sakta upp. Men de fröer som Gud sått i mig kan ingen ta ifrån mig. Jag föddes inte för att bära sorgebud till människor utan för att komma med glädjebesked till mänskligheten.


Att jag kunde bära ett stort innerligt leende häromdagen är helt och hållet Guds förtjänst. Detsamma gäller hårfärgen. Hur han lyckats förvandla en brunett till blondin vet jag inte. Men inte har han använt några kemikalier.Livsglädjen återvänder så sakteliga. Med det kommer ett par gnistrande ögon och ett varmt innerligt skratt. Nedbrytningens tid är över. Upprättelse och ett helt nytt liv börjar nu. Det är jag förtjänt av. Mina barn likaså. Vi har haft det svårt allihop.


Mina syskon och jag är åter sams. Min äldsta dotter och jag gör numera kristen podd ihop. Också hon har öppnat hjärtat för Gud och Jesus. Många av kvinnorna finns kvar i mitt liv. En del har blivit mina allra närmsta vänner och min värdefulla hejarklack.

Jag är idag flitig på att bidra med min kärlek på Youtube. Jag har ett hem för mina barn, mitt första barnbarn, familjen och vännerna. Mitt hem verkar också som ateljé för den konst jag skapar. Här skriver jag mina härliga sinnliga kortnoveller och tecknar min gulliga Sötnosen. Hon som nu fått ett förlag och därför en dag blir en bok. Tack Gud! Din är äran.


Jag är djupt tacksam för alla pärlor jag plockat på denna långa strapatsrika resa, men jag vill inte göra om den igen. Jag är fullt nöjd med att trä de äkta och värdefulla pärlorna och bära dem som ett halsband om min hals. Ett vackert smycke som påminner mig om vad jag förmår med Guds hjälp och Jesus som min frälsare. Den helige ande är verkligen världens främsta terapeut, tröstare, hjälpare och vägvisare. Det är inte bara Sötnosen som är bästis med Anden, utan även jag.

Kram,

Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now