• Marie Ek Lipanovska

Ljuset i mörkret

Idag släppte vi det andra avsnittet i säsong 2 av podden På middag med Gud. Det firar vi med ett nytaget foto från igår när vi skulle iväg på mässa i St Matteus. Och idag har ett helt eget Instagram-konto för podden och vårt sökande inom kristen tro sett dagens ljus. Följ oss gärna. Gilla våra inlägg, kommentera och sprid våra program om det känns rätt för dig.

https://www.instagram.com/pmmgpodden/Vi tycker om vårt samarbete. Det ger oss en form där vi möts som två vuxna, inte bara som mamma och dotter. Vi lyssnar och lär av varandra när vi vandrar runt bland Svenska kyrkans församlingar i Malmö. Vi är fria att tycka vad vi vill för vi är inte bundna till en arbetsgivare och får ingen lön för det vi gör. Belöningen är de människor som finner ljus och hopp i att vi vågar vara personliga, sårbara och ärliga med vad vi tänker och känner. Jag tror att unga kvinnor i Angelinas ålder kan ha stor nytta av våra samtal.

Vårt syfte är inget annat än att visa på kyrkan som en plats att söka sig till för att bilda sig en egen uppfattning, istället för att tycka som alla andra utan att själv ha tagit reda på vad som finns att ta emot. Vi behöver rum för tystnad och eftertanke. En plats som inte kräver att vi har råd att få stöd och hjälp. Vi behöver Gud i en värld full av maktgalna män som bär många människors liv i sina händer. När svindlande naturkatastrofer och ohyggligt lidande sveper fram som eld och vatten över vår planet. Där barnen tappat tilliten till oss vuxna och har svårt att hoppas på en ljus framtid för sig själv och sina barn.


Både Angelina och jag vet vad det är att kämpa för sitt liv, med missbruk och medberoende, depression och utmattning, och ekonomiska skulder att ta sig ur. Också hur det är att bli sviken, nedvärderad och objektifierad som kvinna. Vi ved vad som händer när vi satsar allt på kärleken och en relation som inte besvaras utan tömmer oss på dem vi är. Och vi har vandrat den ensammas väg där vi förlitat oss helt på vår egen styrka.


Vi har tillsammans 80 års livserfarenhet som vi delar med oss av i våra samtal. Vi gör det för att vi vill berätta och för att vi tror att sanningen om hur svårt det är att leva utan Guds villkorslösa kärlek kan vara någon annan till stöd och hjälp. Och hur mycket lättare det är att komma tillrätta med livet och slappna av i tillit till att allt blir till det bästa i slutänden, när vi öppnar oss för den helige andes vägledning, kraft och tröst.


Hela spellistan hittar du på Spotify, iTunes, Spreaker mfl. Senaste avsnittet släpptes som sagt idag.

Vi samtalar om Gud som ljuset i en människas mörker, om psykisk ohälsa, om att söka och finna stöd i kyrkan när vi inte mår bra. Och om enheten i Kristus.


Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now