• Marie Ek Lipanovska

Min egen skönhet

Gåvor till mig själv, också det är viktigt. Att ge mig själv det jag behöver, i tid, kärlek, omsorg och vackra ting. När jag tog denna selfie kände jag mig väldigt vacker.


Det blev extra tydligt att skönhet kommer inifrån. För jag hade ju inte gått ner de där extrakilona jag inte trivs med att bära omkring på. Jag hade inte varit och klippt de där hårtopparna som faktiskt är slitna. Jag hade inte köpt en ny vacker klänning som framhäver mina kvinnliga former. Det vackra i mig framträdde ur känslorna jag bar och tankarna jag hade, om mig själv.


Vad är mitt skönhetsrecept åt mig själv?

Jag hade på mig en gammal klänning, men som jag känner mig fin i. Jag hade tagit mig tid att göra vid mitt hår. Jag hade varit på högmässa på förmiddagen och känt hur sången fyllt mig med liv. Jag hade rensat ut i mitt vardagsrum hela eftermiddagen (iklädd klänningen jag kände mig vacker i) och hängt upp två nya tavlor jag målat åt mig själv. När kvällen kom tog jag en rad bilder för jag kände mig vacker och ville ha ett foto på det.Mitt Jerusalem och Guds glänta heter tavlorna som nu hänger ovanför teven. De har fått platsen där mina ikoner förut hängde. Det tog emot att göra bytet. Men så insåg jag att Jesus och Maria hade förvandlats till nytt liv. Tavlorna visar vägen. Det är dit jag ska, det är mitt hem. De är enkla, stillsamma, men rymmer också mycket kristen symbolik.
Varje blad på Guds glänta är metall. Jag bad äldsta dottern fota/filma medan jag satte dit bladen.
Jag ser framemot fastan som börjar imorgon. Ömhet för mig själv är mitt fokus dessa 40 dagar. Jag vill och behöver det. Jag längtar efter det vackra, efter skönheten i Gud, i mig och utanför mig.


/Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now