• Marie Ek Lipanovska

Min oas

Jag sitter med ryggen vänd mot solen och låter värmen sjunka in i mina ömma axlar. Jag har nog legat konstigt i natt. Värst är det när jag vrider huvudet åt höger. I flera dagar har jag slitit i trädgården. Hackat upp gräsmattan för att kunna utöka mina planteringar. Grävt upp och delat hallonbuskar och lavendel. Dragit upp meterhöga brännässlor och hundkex. Planterat ut tomater, squash och salladslök. Jag har skapat ett helt nytt rum på gården. En avskild hörna dit jag kan dra mig undan för att vara ifred. Som en liten upplyst oas badande i kvällssolen är den. Här har jag tillvaratagit sådant som andra kasserat. Jag älskar den sidan av mig, den som förvandlar sopor till bruksföremål och konst.Denna morgon har vi, jag och Berth Löndahl, spelat in Söndagarna med Jesus och avsnittet om Annandag pingst här i min trädgård. Jag tycker om att göra inspelningar utomhus. Låta naturen vara med i bild och ljud. Det är oftast vinden som är ett problem, så jag letar nu efter puffskydd till våra mikrofoner.


Tillvaron upplevs som ett vacuum just nu. Jag väntar på den helige andes ankomst nu till pingst. Den sammanfaller med mors dag på söndag. Och Annandag pingst bär temat "Andens vind över världen". På vilken plats i mig landar den helige ande denna gång? Vart vill Gud föra mig?

Jag vet bara vad jag längtar efter. Ett liv ihop. Ett liv i kärlek. Ett liv i glädje, ömhet, hälsa och välgång. Hur nu ett sådant liv ser ut.


Kram

Marie


Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now