• Marie Ek Lipanovska

Mina födelsedagstavlor

Imorgon den 22 oktober fyller jag 52 år. Jag målar idag av mig det gamla och skadade, för att göra plats för att ta emot mer av Guds nåd, tro, hopp, kärlek, ljus, glädje, frid, barmhärtighet, omsorg, upprättelse, frihet, sanning och andens kraft.


Jag målar för att hela min kvinnosår och bidrar så till en helare värld. Här berättar jag om djupet i mitt skapande, vad det bottnar i och vad det vill leda fram till. Denna tavla bär med sig Eden och skammen som pålagts mig som kvinna.Denna tavla symboliserar min värsta motståndare - förnekelsen. Förnekelsen av Gud, förnekelsen av mig själv och förnekelsen jag möter hos andra, har skadat mig djupare än något annat. Jag talar om hur förnekelse ofrånkomligen leder fram till död.
Denna tredje tavla talar om kärleken jag drabbades av och hur jag för första gången dukade fram själens heliga vin som Gud odlat fram i mig som sin vingård. Jag avslutar med en fantastisk textläsning ur en Wilfrid Stinissens bok om relationen mellan man och kvinna.

Fortsättning följer. Dessa tre tavlor bär nu Gud i botten och de mänskliga skadorna ovanpå. De ska transformeras till att slutligen återspegla Guds kärlek för människan. Håll utkik!


Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now