• Marie Ek Lipanovska

Öppna mig, Gud!

Denna sång är till kvinnan jag är: kroppen, livet jag fått, kärleken, sexualiteten.


Jag går ut med soporna och fortsätter till brevlådan för att hämta posten. Det är kallt, men inte isande såsom den gångna veckan. Himlen är grå av molntäcket men ännu har dagen inte övergått till kväll. "Bara i ljuset kan jag se mig själv." De orden droppar ner i mig. Och visst är det så. Det går inte att se sig själv i mörker.


Ikväll ska jag göra några små ändringar i det Sötnosen-manus jag ska skicka till några förlag. Under veckan skickar jag iväg manuset, sedan ska jag bara vila och invänta respons.

Imorgon spelar vi in ett nytt avsnitt av Söndagarna med Jesus, Askonsdagen. Sedan dröjer det till påsk innan vi har nästa inspelning och jag ska pausa från vittnandet och förkunnandet om min tro ett tag, för att bara ta emot Guds kärlek och vila i den.

I övermorgon spelar jag in podden med dottern och sedan får jag två veckors paus från det.


Det handlar inte om att jag ska prestera eller att jag måste bevisa något. Jag har sedan 2008 drivits av en stark längtan efter att dela min tro på Gud på alla sätt jag kan. I mer än tolv år har jag velat visa på den kärlek som finns att möta hos Gud. Kärleken är och förblir min drivkraft.


Jag längtade efter att kunna ge de inre barnen i människorna jag mötte den kärlek de behövde för att komma fram, läka och låta sig förvandlas. Därför kunde Gud ge liv åt Sötnosen. Hon är hans bönesvar på min djupa längtan efter att ge andra vad jag själv hade behövt, både som barn och vuxen.

Jag längtade efter att gestalta man och kvinna, sida vid sida i Guds kärlek, som jämlikar. Därför kunde Söndagarna med Jesus bli till.

Jag längtade efter att mina barn skulle komma till tro på Gud och söka sig själv i mötet med Jesus. Därför kunde podden med min dotter Angelina bli till.


I dec 2016 började jag teckna Sötnosen. I juni 2018 började vi spela in Söndagarna med Jesus. I oktober 2019 började vi sända podden På middag med Gud. Guds ande har verkligen lyssnat på min själs längtan och skänkt mig inspiration, mod och kraft att genomföra allt.

Nu längtar jag längtar efter att slappa, njuta, bada i kärleken, dansa tätt med slutna ögon, lyssna på skön musik och vila upp mig. Verkligen nå en djup avslappning i kropp och själ. För det är också där mottagandet finns; av Guds helige ande, av glädje, av sångerna jag ännu inte sjungit, kyssarna jag inte smakat och allt det okända i min egen person jag ännu inte mött för Gud har inte tagit sig dit in.

Jag ser framemot att bli utforskad av Gud, upptäckt av kärleken och framkallad. Hur ser jag ut när jag njuter av att leva? Vem är jag i kärlekens värme? Vad visar sig för mig i sanningens ljus? Vad är det bara Gud ännu känner till och kan vittna om när det gäller mig? Jag fruktar inget i mig själv längre. Sanningen kan göra ont men den binder mig aldrig. Den befriar alltid.

Jag har självmant plockat fram alla skelett. Jag har självmant tömt ut smutstvätten. Jag självmant grävt upp allt skräp som var nedgrävt. Självmant låter jag mig nu älskas och utforskas av den som skapat mig.


"Öppna mig, Gud!"

Kram,

Marie


  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify Social Ikon

marie.eklipanovska@gmail.com | 0703-624260 | ©2021 by Marie

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now