• Marie Ek Lipanovska

Remake

Det är namnet på den sida under fliken TAVLOR där jag lägger upp de jag målat om. Ibland är det bara just så det känns, att en gammal tavla ska få nytt liv. Senaste tiden har jag gjort så med en handfull av mina målningar.Det är en bra övning i att släppa taget om mina darlings. För naturligtvis finns en bit av mig, en etapp på min egen resa genom livet, där i tavlan. Det är så det är att vara konstnär. En målning, en text, en illustration eller ett musikstycke rymmer en bit av den som skapat alstret. Det går inte att skapa om man vill behålla allt för sig själv.


Såsom i Himmelen så ock på Jorden heter denna tavla som nyligen blev klar. Smeknamn: Jorden. Den är en remake av Himmelen. Det gamla motivet döljer sig under den nya skrovliga naturfärgade ytan med grus från vägen jag vandrat på i alla dessa år av djup självrannsakan och helande genom Jesus Kristus. Just nu hänger tavlan i mitt eget sovrum som ett blickfång när jag somnar och vaknar. För min längtan är just vad tavlan heter: Ske Din vilja, Gud, såsom i Himmelen så ock på Jorden.


Priset är 3300 kr. Egentligen är det ingenting för en sådan stor tavla, men jag är ingen etablerad konstnär och mitt mål är inte att bli det. Jag behöver måla för att uttrycka Evangeliet och Guds kärlek i en form som gör att det går hem hos människor. Bokstavligt talat. Så att Gud hänger på väggen i någons hem och vibrerar av villkorslös kärlek. Det behövs som en motvikt till alla skärmar vi ser på som sänder helt andra signaler. Och mina tavlor behöver hänga i kyrkor och församlingar också, för alltför mycket orenheter och tvivel har letat sig in också i de rummen.

Liten kul detalj som jag inte tänkte ut. Kärleksört i en vas. Ett stort hjärta min dotter skapade i skolan för över 15 år sedan. Kärleken på ett vykort. När jag bara gör sådant min kropp säger att jag ska göra upptäcker jag ofta i efterhand att den visste precis vad den ville. Den känner kärleken i alla dess former därför har den både dukat för kärleken och ställt fram en stol för kärleken att slå sig ner i mitt sovrum, i mig och i mitt liv. Det är att leva ut kärleken.


Nedan: Före förvandlingen. Himmelen. Köparen får två tavlor i en, men bara en är synlig för ögat.


Kontakta mig på marie.eklipanovska@gmail.com om du är intresserad av att köpa tavlan. Min konst passar både i hem, församling och kyrka.


Marie


Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now