• Marie Ek Lipanovska

Ske din vilja, Herre

Återupprättelsen dag 12 av 28.Värt att notera varje vecka


Sånger

På förstasidan härinne på hemsidan kan ni varje vecka lyssna till en av de sånger jag skrivit. Veckans tema på Kyrkoåret är Kampen mot ondskan och jag har valt den lilla enkla melodin Lär mig var det finns vishet. Jag själv finner styrka och hopp i sånger och melodier när jag kämpar mot ondskan, demoner och min eller andras egenvilja.

Jag har sjungit in mina sånger i mobilen och lagt upp. Jag är ingen sångerska så omfamna enkelheten och sjung med.


Tavlor

Du kan köpa de originalmålningar i akryl som jag målat. Också dessa byter jag efter kyrkoårets tema. Den som nu ligger uppe till försäljning heter Ske Din vilja (Passion for Christ).

Höjd:40cm | Bredd:40cm | Djup:4cm | Pris: 2400 kr (inkl frakt inom Sverige)

Mejla mig på marie.eklipanovska@gmail.com om du är intresserad av att köpa den.

Tavlorna för mig är en fästpunkt för min tro. Något att vila blicken på. Ett sätt att vara inför Guds ansikte och i hans närvaro. Att måla är både att jobba på min egen frälsning, överlåtelse och att skapa ihop med och för Gud.


Söndagarna med Jesus

Varje vecka hittar du också det aktuella avsnittet i Youtube-serien Söndagarna med Jesus på förstasidan på hemsidan. Härinne uppdateras det varje vecka så att det är enkelt för dig att hitta. För dig som har en Google Chromecast kan du casta avsnitten på din tv. Själv gör jag så med varje digital gudstjänst som sänds på Youtube. Det är skönare för ögonen att titta på teven än den lilla skärmen.

Avsnitten i Söndagarna med Jesus är alltid döpta efter den aktuella söndagen eller helgdagen i Kyrkoåret. Så på min Youtubekanal kan du enkelt söka på temat som du finner i psalmboken. Prenumerera gärna på kanalen.


På middag med Gud

Varannan vecka försöker jag och min dotter Angelina spela in ett poddavsnitt. Denna vecka blev hon förkyld så då kunde vi inte gå på mässa och därför inte göra ett nytt avsnitt. Det är corona som styr hur det blir just nu. Men varje nytt avsnitt hamnar automatiskt på förstasidan. Vill du lyssna på ett tidigare avsnitt finns hela listan på Spotify. Följ oss gärna.

Själv tycker jag det är intressant att lyssna till henne som nyligen kommit till tro och också för att hon tillhör en annan generation och därmed ser på och upplever livet annorlunda.Böcker/bokhöften

Jag har också publicerat och skrivit en del böcker. Även dessa kommer upp på förstasidan till försäljning. Några finns bara kvar i enstaka exemplar, andra har jag många kvar av. Jag väljer ut vilken bok som ska vara till försäljning utifrån kyrkoåret och vad jag tror kan vara till hjälp. Just nu är det boken Med Ordet du gav mig berättar jag om kärleken.

Jag ska titta igenom de bokhäften jag skrivit tidigare men ännu inte gett ut. Kanske är det tid att färdigställa och trycka någon av dem nu.


Skälet till att jag inte har alla tavlor, böcker, psalmer och allt jag gör uppe samtidigt är för att det lätt blir överväldigande för dig som kliver in här. Jag vill att du ska känna lugn och ro, för världen är orolig nog. Men det betyder inte att jag avstår från att lyfta fram det svåra och obekväma, för sanningen är att livet innehåller både ljus och mörker, gott och ont, glädje och sorg, liv och död. Och därför finns allt det med i mitt arbete.

Jag är inte så bra på att tjäna pengar eftersom det inte driver mig. Däremot är jag väldigt villig att tjäna Gud och därför producerar vi så mycket ihop.Kram,

Marie