• Marie Ek Lipanovska

Tacksamhet och tillkännagivande

Kan jag vara glad och tacksam för allt det som inte hände? Den tanken bär jag med mig idag. Tänk så många gånger livet kunde ha gått riktigt illa, men inte gjorde det. Och jag kan vara tacksam för det som istället hände.


Jag växte upp med en alkoholiserad pappa, men utvecklade själv aldrig ett missbruk. Andra i släkten har lidit och drabbats mycket värre än jag.

Jag fick inte med mig en sund bild av äktenskap, ömsesidigt ansvar och varsam kärlek, men jag förlorade inte tron på kärleken. Andra i släkten lever i både ensamhet och barnlöshet.

Det känslomässiga stöd jag behövde fanns inte under min uppväxt, men det knäckte mig inte, det förberedde mig för de tuffa år jag fick som vuxen.


Den intellektuella och målinriktade stimulans jag behövde fick jag inte heller med mig hemifrån. Men drömmen om att vara med och förändra världen dog ändå inte.

Alla nej jag fått på vägen genom livet har inte förmått krossa drivet och entreprenörssjälen som fortfarande bor i mig. Jag tror fortfarande att jag ska lyckas. Kanske ännu mer än förut.


Jag lyckades till slut lämna den relation där jag hoppade ut genom ett fönster och bröt min fot, sov med en kniv under kudden och gjorde ett självmordsförsök. Två av hans yngre bröder sitter nu fängslade för mord.

I samma mardrömslika relation genomgick jag en svår abort. Idag har jag tre underbara barn och ett barnbarn.

Den mannen lämnade efter sig en skuld när han fick mig att skriva under som borgen. Den skulden är betald och borta.


Jag hoppade av gymnasiet för jag kände mig omotiverad och ensam. Jag läste senare in gymnasiet på folkhögskola och har tagit några poäng på högskolan, men det mesta har jag lärt på egen hand. Det är tur att jag inte låter mig hindras, för jag kom inte in på varken journalistlinjen eller pastorsutbildningen jag sökte, men i 11 år arbetade jag som lokalreporter och krönikör. Evangeliserar kan man väl också säga att jag gör idag.


Trots att listan över sexuella trakasserier och övertramp som jag utsatts för sedan barnsben är lång, har jag lyckats bevara tanken om att min sexualitet är ren och värdefull.

Fastän män i alla åldrar visat upp många av sina sämsta sidor i relation till mig, har jag aldrig tappat tron på att mannen i sitt innersta är en god och kärleksfull person.

Även om mitt liv kommit med många svåra förluster har jag lyckats återerövra de viktigaste delarna; mitt värde som människa, min sexualitet och rätten att leva mitt liv som mig själv.


Jag har gått miste om många goda år i mitt liv, men jag har inte förlorat mig själv och jag vågar ge mig själv tillkänna som den jag är. Ett Amen! tycker jag är på sin plats.Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now