• Marie Ek Lipanovska

Trädgårdstankar

Just nu är jag pinröd i ansiktet och imorgon lär jag ha träningsvärk. Jag har slitit ute i trädgården så svetten lackat. Mycket har jag hunnit med och under tiden har tankarna vandrat fritt, som vanligt.


När jag fyllde igen de djupa hjulspåren i grannens gräsmatta tänkte jag på att tillfälliga lösningar på problem alltid leder till mer arbete i slutänden. Därför är jag inte glad när man skjuter på problem istället för att lösa dem.


När jag ansade lavendeln och planterade sticklingar intill den varma husväggen tänkte jag på hur lite som ibland krävs för att föröka något vackert. Men det måste göras, och i rätt tid.


När jag petade ner mina gamla potatis i pallkragen var jag glad att jag hade sparat dem just för att de hade fått små rötter. Och jag tänkte att nu kan jag få nytta av de där träpinnarna som Gatukontoret inte plockade upp efter sig när de lade ut nya elledningar. Potatis står det nu på den pinnen jag stack ner i jorden.


Imorse fick jag ett mejl där något som var bestämt att ske om ett par veckor sköts upp till efter sommaren. Jag bestämde mig då för att tänka om och tänka helt nytt. Motstånd tycks tillhöra livet med Gud. Det är min vardagsmat. Så jag tog beslutet att se varje motstånd som ett tecken på att jag är på rätt väg. Att låta det vara som en sten i en bäck som jag bara rinner förbi eller över. Förut har jag tänkt att motståndet kanske visar att jag är vilse, på fel väg. Det leder till att jag bygger en damm och stoppar upp flödet för att försöka komma underfund med vad det är som sker. Nu byter jag taktik. Jag vet nämligen att det är kärlek jag kommer med. Inga mer dammar. Det är alltför tungt att hålla all den energi som blir uppdämd.


Det ligger några tomma dukar alldeles intill mig i vardagsrummet. Kanske blir det ännu en triptyk. Den förra var rolig att måla. Tavlorna fyller en funktion. För den som känner till måltavlor och visionboards så kan jag avslöja att mina tavlor fungerar som sådana. De håller en intention, en bön, en längtan, ett fokus eller ibland en bild av framtiden jag tror Gud vill leda mig mot.


Detsamma gäller mina kortnoveller. De driver mig mot föreningen med Gud, Jesus och det maskulina i mannen. 40 stycken har jag skrivit och hälften är än så länge inspelade till musik. På Spotify kan du lyssna på dem varje måndag och onsdag. Idag kom det åttonde avsnittet upp.


Kram

Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now