• Marie Ek Lipanovska

Vilken underbar dag!

Ja, vilken underbar dag det varit idag. Det är så skönt att kunna utbrista detta och avsluta med ett utropstecken. Mersmak ger det mig. Underbara dagar, många fler sådana vill jag ha. De har lyst med sin frånvaro så länge.


Jag låg kvar länge i sängen efter att klockan hade ringt. Slumrade och vaknade till. Lyssnade på de tunga regndropparna som föll utanför sovrumsfönstret. Väderleken gjorde mig inte speciellt upprymd och glad. Jag låg och filosoferade över de senaste dagarnas förnyade relation till min kropp, på Zumba-passet jag genomförde framför datorn igår. Känslorna som vällde upp efteråt i mötet med den inre kvinnan och kontakten som bröts med mig själv redan i tjugoårsåldern. Ja allt som inte alls blev som jag hade hoppats på när längtan efter den besvarade kärleken uteblev.


Jag tänkte på den jag är idag, att jag själv nu besvarar den kärlek Gud har för mig som kvinna, genom kärlek för mig själv. Att väntan är över. Jag behöver inte ha kontakt med den jag var för ett halvt liv sedan, jag är i kontakt med den jag är nu. Det är den kropp jag har nu, den kallelse som konstnär som växt fram och det liv med Gud jag har idag, som jag vill älska. Det är från idag och framåt som mitt liv handlar om. Jag kan inte vänta på en man för att kunna njuta av min kropp och sexualitet. Så jag tog saken i egna händer och lät vätan utanför mitt fönster öppna för vätan i mitt sköte. Min kropp behöver njuta efter åratal av smärtor.


När jag till slut steg upp bröt solen fram och jag njöt av att dricka kaffet utomhus. Äldsta dottern hörde av sig och undrade om jag ville åka på loppis med henne. Vi for iväg till Trelleborg och kom hem med härliga fynd vi båda gladdes åt. Jag lagade vegetarisk mat till oss som vi satt och åt i den härliga värmen från augustisolen. Jag berättade för henne om de nya idéer jag fått kring mina tavlor och hon gillade dem lika mycket som jag. Sedan delade vi några av mina gröna växter och planterade om dem till henne i krukorna vi hittade för en femma styck.


Hon fyllde nyligen 28 år och vår relation har varit smärtsam och komplicerad i över ett årtionde. Nu myser jag i hennes sällskap. Det är så roligt att vi hittat fram till denna avspända vilsamma relation där vi umgås som vuxna och delar flera intressen. Vi älskar båda loppis och att göra fynd. Vi älskar gröna växter. Vi går i kyrkan ihop och gör podd där vi samtalar om vår tro. Hon sköter Instagramkontot @artbymarieek med mina tavlor och hennes uppmuntran betyder mycket. Det skiljer 24 år mellan oss men vi har utkämpat liknande strider för vi är lika varandra på många sätt. Till min stora glädje ser jag att hon följer i mina fotspår. De goda som kan vara henne till hjälp, samtidigt som hon går sina egna vägar med Guds hjälp.


Både jag och min dotter sätter nya ramar kring våra liv, för att må bra, känna glädje och livslust. Jag vill för oss båda, att när vi far hem till Gud, då ska våra ramar innehålla varsin tavla som fyller henne, mig och betraktaren med glädje och kärlek. Konstverk som är till Guds behag. För Gud skapar bara original, bara vackra mästerverk, om Han får sin vilja igenom.

Dagens loppisfynd blev en maffig gammal guldram.

Jag njuter av ett glas iskaffe. Dottern kommer tillbaka om en stund med en monstera hon delat till mig. En ny krukväxt är alltid rätt. Jag njuter av dagens sista varma strålar och samsas med getingarna som flyger runt bordet.


En god start på morgonen. Ett gott sällskap under dagen. God mat. Gott väder. Goda tankar och goda känslor och goda upplevelser. En god kväll. Det skapar goda minnen. Det kan jag lätt vänja mig vid.


Marie

Marie Ek Lipanovska

0703 - 624260 

marie.eklipanovska@gmail.com

  • Marie Ek Lipanovskas youtubekanal
  • Marie Ek Lipanovskas Instagram
  • Marie Ek Lipanovskas podcast

©2020 by Marie

www.marieeklipanovska.se

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now