top of page
Liv_edited.jpg
IMG_1064.jpeg

Marie Ek Lipanovska

Författare, illustratör och konstnär

Mobil

+46 703 624 260

Email:

Address:

Malmoe, Sweden

Born

1968

Lite om mig

Alla människor har en historia. Bortom våra yrkesroller finns en människa och ett liv vi kanske sällan visar upp för varandra. De flesta som känner mig anser att jag har djup självkännedom och en unik förmåga att sätta ord på och fånga den osynliga dimensionen av livet. Med mina illustrationer och tavlor kan jag skapa bilder av den andliga verklighet som är så naturlig för mig att vistas i. Bibeln och Skapelsen är mina stora inspirationskällor.

Jag är mamma till tre vuxna barn och mormor till två småkillar. Jag älskar dem alla väldigt mycket och mitt liv kretsade förut helt kring dem. Men idag är Gud och den relation min själ har till sin Skapare det som hela min existens utgår ifrån. Det vuxna livet som kvinna - med arbete, egna intressen och intim kärlek, har åter fått en central plats i min vardag. Jag dansar bugg, går i kyrkan och har blivit bra på att laga mat de senaste åren. Miljö, återvinning och second hand ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker mycket om trädgårdsarbete och att odla min egen mat. 

Jag har en konstnärssjäl och en entreprenörsanda. Att har utrymme för att växa organiskt, vara närvarande samtidigt som jag utforska livet och att fördjupa min relation till Gud, är alla grundläggande behov hos mig. 

I hela mitt liv har jag arbetat med människor, i många olika former. Alla detaljer finns i mitt CV. Välkommen att läsa det om du vill. Där hittar du också de utbildningar och kurser jag gått. Du kommer då att inse att jag är autodidakt, självlärd, i alla mina skapande uttryck - skrivandet, tecknandet och målandet.

I 25 år har jag arbetat med att publicera texter i tidningar, böcker och på nätet. Nästan lika länge har jag ägnat mig åt att meditera. Det har utvecklat ett djupt och intensivt lyssnade hos mig som sker med kropp, hjärta och sinne. 

Mina texter och böcker har sin egen hemsida www.marieeklipanovska.se och min älskade lilla tecknade tjej Sötnosen har sin, www.sotnosen.se.

Jag känner idag en djup kärlek för mig själv, min barndom och uppväxt. Den kärleken har växt fram i närvaron av Jesus. I mötet med min egen historia har en verklig ömhet för livet och en varsam medkänsla utvecklats. Jag värnar min egen sårbarhet och Guds frid inom mig. De tillsammans utgör den inre miljö jag idag befinner mig i när jag målar, tecknar och skriver.

Guds frid och välsignelse önskar jag dig,

Marie

bottom of page