top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Blunda inte för det onda, psalm 12

Updated: Aug 11, 2023

Sötnosen och Anden läser Psaltaren | psalm 12

Psaltarpsalm 12 består av 9 verser. Sötnosen tolkar vers 1–4.


”Hjälp, Herre, de fromma är borta, det finns inga trofasta människor kvar. Alla ljuger för varandra, talar med hala tungor och falska hjärtan. Må Herren tysta alla hala tungor, den mun som talar stora ord.”

(Psaltaren 12:1-4, Bibel 2000 ©Svenska bibelsällskapet)


Sötnosen, illustration av Marie Ek Lipanovska


Sötnosen vill lyssna till Anden för den förkunnar kärlek. När hon tittar sig omkring ser hon en värld där många vänt Gud ryggen. Människor talar stort och brett om sig själv, som vore människan sin egen Gud. En förkunnelse fylld av lögner sprider sig som en löpeld i alla medier och uppsåtet är att bli stor på andras bekostnad. Det är en väg där man gräver sin egen grav och drar med sig många oskyldiga ner i den.


Sötnosen står med Jesus. INRI-skylten är den gåva hon fick av sin Himlapappa redan som bebis. Den lämnar hon aldrig ifrån sig. Det är skylten från Jesu kors. Jesus dog för att lyfta upp alla de oskyldiga människorna ur gravarna som Lögnaren i alla tider har grävt åt människan.


INRI är begynnelsebokstäverna i det latinska IESUS NAZARENUS REX IUDAEORUM som betyder "Detta är Jesus från Nasaret, judarnas konung".


Sötnosen blundar inte för allt det onda. Hon vill bara inte lyssna på lögnerna så att hon börjar agera utifrån dem. Hon låter Anden tala för hon vet att kärlek vinner över hat och att sanningen befriar människan, medan lögnen binder henne i skuld.


 

Varje fredag kan du på Facebook, Instagram och Sötbloggen se och läsa en sida i den framtida boken "Sötnosen och Anden läser Psaltaren".


Gilla gärna, kommentera och dela så att Sötnosen har en chans att synas i resten av flödet.


Tack på förhand!

Marie

Comments


bottom of page