top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Gäst i Charlottepodden


Marie Ek Lipanovska och Charlotte Cronquist


Marie Ek Lipanovska levde i världen, av världen, för världen när hon gick på en vägledd meditation och mötte Gud. Upplevelsen gjorde att hennes liv tog en ny riktning och i dag är hon i närkontakt med gud, på ett väldigt påtagligt sätt.

Under några år umgicks vi väldigt mycket. Vi drev projekt ihop, vi mediterade, vi ledde radioprogram på nätet, vi lyssnade på varandra, vi leddes av varandra... och sen tog livet mig till Stockholm och Marie Ek Lipanovska var kvar hemma i Malmö.

Vi var så nära att känslorna i våra kroppar speglade varandras, ja, det var som att våra varelser speglades i varandra på många sätt. Kvar finns vänskapen, även om det fysiska avståndet har ökat.


I början av sommaren gjorde jag en zoom-intervju med Marie för podden. Men ljudet ville sig inte. Det blev inte bra. Så när jag for söderut bokade jag en tid med henne och vi möttes i hennes ljusa hem, för att samtal om livet och Sötnosen. Sötnosen är en figur som låter sig ritas av Marie. Det är lite som att det är hon och inte Marie som bestämmer vad teckningarna ska handla om - och du kommer att få veta mer om henne när du lyssnar på avsnittet.

Marie Ek Lipanovska har en stark tro, en stark närhet till det kristna, en innerlig relation till Gud, till Jesus och den helige Ande. Och de förknippar hon med stark kärlek. Så Marie är också en kärlekskrigare, även om hon uttrycker det på andra sätt än jag.


Marie är journalist i grunden, hon skriver med lätthet, och använder sin kreativitet också till att rita och måla.


Charlotte Cronquist
Comments


bottom of page