top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Gud har gränser, psalm 7

Updated: Aug 11, 2023

Sötnosen och Anden läser Psaltaren | psalm 7

Psaltarpsalm 7 består av 18 verser. Sötnosen tolkar vers 13 och 14.


Om någon inte ger vika, då slipar Gud sitt svärd, spänner sin båge och siktar, håller dödens vapen redo och gör sina pilar brinnande.

(Psaltaren 7:13-14 ©Svenska bibelsällskapet)


Sötnosen av Marie Ek Lipanovska


Det onda finns också i Sötnosens värld. Det onda har många ansikten. Det ljuger istället för att tala sanning. Det vill skada och ta andras liv istället för att ge sitt liv åt sin nästa. Det konsumerar istället för att förvalta Skapelsen. Det separerar människan från Gud istället för att föra henne hem till Gud. Det döljer sig i mörkret och skyr ljuset. Det använder ord till att döma, skuldbelägga och skamma andra, istället för att låta Gud vara domaren.


Gud blundar inte för det onda vi människor sprider med våra tankar, ord och handlingar. Gud har stort tålamod med oss, men Gud har också gränser. Gud vet att det goda måste försvaras och att det onda bäst förgörs med Hans egen kärlek.

Att utplåna det onda i människan och i vår värld är att inte att döda människan, utan den ande i människan som bara bryr sig om sig själv och inte om någon annan.


Sötnosen vet att man inte kan vara både med och mot Gud på samma gång. Man måste välja sida. I och utanför sig själv. Guds pilar brinner av Guds kärlek. Det är en kärlek som förtär det onda, för där Guds låga brinner tvingas mörkret att ge vika. Och när vi vänder hem till Gud är Han snabb att förlåta. Gud ältar inte om det onda. Han gläds åt det goda i oss och känner människans helighet.


-----------------------


Varje fredag kan du på Facebook, Instagram och Sötbloggen se och läsa en sida i den framtida boken "Sötnosen och Anden läser Psaltaren".


Gilla gärna, kommentera och dela så att Sötnosen har en chans att synas i resten av flödet.


Tack på förhand!

Marie

Comments


bottom of page