top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Gud hör bön, psalm 6

Updated: Aug 11, 2023

Sötnosen och Anden läser Psaltaren | psalm 6 Psaltarpsalm 6 består av 11 verser. Sötnosen tolkar vers 9 och 10.


Gå bort från mig, ogärningsmän, Herren har hört min gråt. Herren har hört min åkallan, Herren har tagit emot min bön. (Psaltaren 6:9-10 ©Svenska bibelsällskapet)

Sötnosen av Marie Ek Lipanovska


Pojken har länge legat på knä och bett om hjälp från Gud. Det ser man på hans byxor som behövt lagas. Han har gråtit massor berättar psaltarpsalmen. Det gör honom sårbar och avklädd. Både till kropp och själ är han svag. Pojken har fiender. Det finns någon eller några som gjort honom väldigt illa. Sådant kan hända både barn och vuxna. Sötnosen går inte i strid med de som vill bråka och slåss, men hon skyddar den utsatte och ber Anden att komma med tröst och hjälp.


Sötnosen vet att vi människor är kallade att vara Guds medhjälpare och ett fysiskt bönesvar på någons rop om hjälp. Kärleken står inte och ser på när någon människa far illa. Gud kommer när vi ropar i vår nöd. Ibland sänder Gud både sin Ande och en människa till vår hjälp.


 

Varje fredag kan du på Facebook, Instagram och Sötbloggen se och läsa en sida i den framtida boken "Sötnosen och Anden läser Psaltaren".


Gilla gärna, kommentera och dela så att Sötnosen har en chans att synas i resten av flödet. Tack på förhand!

Marie

Comments


bottom of page