top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Gud svarar när jag ropar, psalm 17

Updated: Aug 11, 2023

Sötnosen och Anden läser Psaltaren | psalm 17

Psaltarpsalm 17 består av 15 verser. Sötnosen tolkar vers 4-8.


Vid de ord du talat höll jag fast, från budens stigar vek jag aldrig, jag gick din väg utan att snubbla. Jag ropar och du svarar mig, Gud. Lyssna på mig, hör mina ord, visa din underbara trofasthet, du som med din starka hand räddar dem som söker skydd hos dig undan sina fiender. Bevara mig som din ögonsten, göm mig i dina vingars skugga.

(Psaltaren 17:4b-8a ©Svenska bibelsällskapet)Sötnosen, illustration av Marie Ek Lipanovska

Att vandra med Gud genom Bibelns historia är en upplysande väg fylld av lurande faror. I Guds ljus blir det egna och andra människors mörker synligt och påtagligt. Sötnosen förmår bevara tron på Gud som en kärleksfull fader endast i ljuset av Jesus som uppenbarat för oss vem Gud är.

Med Jesus i sitt hjärta urskiljer Sötnosen Guds ord bland alla de mänskliga rösterna i de mångtusenåriga berättelserna. När Sötnosen iklär sig Jesu liv blir inte Bibeln till en fälla som slår igen över henne, utan en passage som leder hem till hennes himmelske fars hus. Hon återerövrar så barnets ursprungliga tro på att hon är en Guds ögonsten och med det tilliten till att hon är älskad av en trofast god Gud som skyddar och bevarar henne från allt ont. Både det som kommer inifrån och utifrån.


 

Varje fredag kan du på Facebook, Instagram och Sötbloggen se och läsa en sida i den framtida bokserien "Sötnosen och Anden läser Psaltaren".


Gilla gärna, kommentera och dela så att Sötnosen har en chans att synas i resten av flödet.

Tack på förhand! Marie

Comentarios


bottom of page