top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Jesusträdet, psalm 1

Updated: Aug 11, 2023

Sötnosen & Anden läser Psaltaren | psalm 1

Psaltarpsalm 1 består av sex verser. Sötnosen har valt att tolka vers 3.


Han är som ett träd planterat nära vatten – det bär sin frukt i rätt tid, aldrig vissnar bladen. Allt vad han gör går väl.

(Psaltaren 1:3 ©Svenska bibelsällskapet)


Sötnosen av Marie Ek Lipanovska


Trots att Psaltaren skrevs långt innan Jesu födelse igenkänner Sötnosen att det är honom texten handlar om. Jesus är det träd som bär frukt i rätt tid. Livets träd som aldrig vissnar. Och allt vad han gör går väl, för han är godheten själv.


Sötnosen har därför gått till Jesu grav. Hon står på den plats där Maria från Magdala mötte Jesus efter att han hade återuppstått. Gravstenen liknar ett oblat. Anden kommer med livets vatten och frukterna är många. Allt det förstår hon för att hon läser med hjärtat vad de första ögonvittnena skriver i boken. Hon lyssnar till kvinnorna som gick till graven för att smörja Jesu kropp: Maria från Magdala, Jakobs mor Maria, Salome och Johanna. De berättar att Jesus lever, att kärleken segrat över döden. Sötnosen igenkänner sanningen. Hon tror på kvinnorna och gläds åt vad hon får veta. 


Varje fredag på Facebook, Instagram och Sötbloggen kan du vara med och heja på Sötnosen och Anden när de läser Psaltaren och tolkar bibeltexterna med sina bilder och ord.


Vi behöver din uppmuntran och ditt stöd. Det finns många psaltarpsalmer att tolka. Faktiskt 150 st. Så vägen är lång. Glada hejarop i kommentarerna tas tacksamt emot.


Tack för ditt stöd! <3


Comentários


bottom of page