top of page
  • Writer's pictureMarie Ek Lipanovska

Julens evangelium

Sötnosen älskar julen. Hon leker gärna herde och visar sina vänner och lammen vägen till krubban. I vinterns nummer av Bunkeflo kyrkoblad möter Sötnosen och hennes kompisar lille Jesus som är alldeles nyfödd och lyser av kärlek

Gud stiger ner och blir människa. Det är julens evangelium, glädjebudskapet. Gud är inte längre långt borta. Gud är inte onåbar. Vi behöver inte längre vara separerade från vår Skapare. Gud är här och delar vår tillvaro som människor.

Han gör sig liten som ett gossebarn. Så visar han oss tillit, att han tro på vår förmåga att älska och vårda. Det är obegripligt och det är alldeles underbart. Vi får se Gud med egna ögon, röra vid honom, bära honom, mata honom, höra honom, ja till och med vara Guds barnvakter en stund. Gud har fått kropp och blivit människa. Så oändligt stor är hans kärlek för oss.


Nedan ser ni omslaget på vinterns nummer av Bunkeflo kyrkoblad. Tryck på pilen på höger sida så ser du hur Sötnosen ser ut i församlingsbladet. De sista två bilderna är Porträttet jag skriver till varje utgåva. Där kan du läsa om en församlingsmedlems tro och liv. De finns också på www.marieeklipanovska.seFyra gånger om året utkommer Bunkeflo kyrkoblad. I det finns Sötnosen med som en serie sedan ett par år tillbaka. Du hittar alla tidigare nummer här på bloggen under kategorin Sötnosens serier.

Comments


bottom of page