top of page
  • Marie Ek Lipanovska

Sista söndagen med Veckans Sötnosen

Idag är det domsöndagen. Det är den sista veckan på den svenska kyrkoåret.

För ett år sedan började jag visa upp Sötnosens Årskalender. De första tio veckorna publicerade jag en bild om dagen på Sötnosens Instagram. Det blev mig övermäktigt. Efter ett tag övergick det till Veckans Sötnosen.


De illustrationer jag delat med mig av kommer ur Sötnosens Årsbok. Jag fann aldrig något förlag åt henne. Boken blev ingen bok.

Nu tar vi ett sabbatsår, Sötnosen och jag, för att vandra med Anden och att se vart Guds vind vill föra oss. Vi behöver båda utrymme och lov att vara spontana och lekfulla. Vi behöver båda känna kärlek och glädje och trygghet. Vi behöver friheten att få lyckas och misslyckas, prova oss fram och se vad livet serverar oss. Att ha lust till livet och njuta av att leva är viktigt för hälsan.
Kristi återkomst är domsöndagens tema. Det som var dött får åter liv av Jesu kärlek.

Jesus sade: »Sannerligen, jag säger er: den stund kommer, ja, den är redan här, då de döda skall höra Guds sons röst och de som hör den skall få liv. Var inte förvånade över detta. Den stund kommer då alla som ligger i sina gravar skall höra hans röst och gå ut ur dem; de som har gjort det goda skall uppstå till livet, och de som har gjort det onda skall uppstå till domen.« (Johannesevangeliet 5:25, 28-29)

bottom of page