• Marie Ek Lipanovska

Sötnosen vinner över Jesus när de brottas

Min relation till Svenska kyrkan är som den till min mamma. Jag älskar henne, men håller inte med henne om allt. Ibland behöver hon förnya både sina tankar och handlingar, men utan att göra avkall på vem hon är.

Sötnosen vill springa runt i söndagsskolan och leka med barnen där. Berätta om sin bästa vän Anden och visa hur man verkligen älskar varandra.

Hon vill sitta på bokborden i församlingarna och ropa ut: Kom och köp! Så du kan skicka finfina kort till dem du älskar!

Hon vill hoppa upp ur sin Årsbok och säga till både nyfikna barn och sökande vuxna: Hej på dig! Kom så läser vi Bibeln en stund ihop och ser om vi kan leta upp Gud bland alla ord och rader.

Årsboken med Sötnosen har jag snart ritat klart. Jag började rita på dymmelonsdagen 2020 så jag närmar mig slutet. Lite drygt en månad har jag kvar, sen har jag tecknat dagligen i ett år. Men eftersom kyrkoåret har tre årgångar behöver jag se till att alla veckor är representerade i boken. Så jag fortsätter en bit in under våren för att komplettera.

Nästa år under fastan vill jag gärna rita en Sötnosens fastebok. Det skulle vara gott.


Idag var jag inne och vandrade runt på Verbums förlag och lärde mig att Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är huvudägare och att de ingår i koncernen Berling Media. Intressant, tänker jag. Det förklarar varför de ger ut Kyrkans tidning, har psalmböcker, biblar och kyrkohandboken i sitt utbud av böcker.


Jag tittar runt bland författarna, böcker och produkter. Då finner jag en sida där församlingarna kan inhandla dopbevis, fadderbrev, vigselbevis, konfirmationsminne och olika inbjudningskort. Jag bara ler för mig själv. Sötnosen som dopbevis och fadderbrev ... Solklart!


Sötnosen vill vara överallt - i kyrkan. Om hon finns överallt utanför kyrkan, då kommer ju inte barnen (och de vuxna) hem till henne för att kär-leka. Då går de miste om chansen att brottas med hennes fina storebror, Jesus. Hon äääälskar honom. Och ibland vinner hon faktiskt brottningsmatchen mot honom. Det är när hon säger till honom: Jag släpper dig inte förrän du älskar mig mest i hela världen.


Kram,

Marie28 views0 comments

Recent Posts

See All